Zara blundert met kindershirt met Jodenster

Nota : eerst in het nieuws komen met het schandaal, dan nogmaals met je excuses

 

Zara blundert met kindershirt met Jodenster

Twitter/Andrew Lindenauer

wo 27/08/2014 – 13:31 Kirsten Sokol

De Spaanse modeketen Zara ligt onder vuur wegens een T-shirt uit zijn kindercollectie. In de webwinkel werd een kindershirt met een grote gele ster aangeboden. Door de associatie met de Joodse davidster volgde al snel een storm van kritiek. Het T-shirt is niet langer te koop en Zara heeft zich uitdrukkelijk verontschuldigd.

Het kledingstuk was gemaakt voor kinderen van 3 maanden tot 3 jaar. Op het gestreepte blauw-witte T-shirt stond een grote gele ster met daarop het woord “sheriff”.

De combinatie van die strepen met de opvallende ster lokte al snel een storm van kritiek uit, wegens de associatie met de Holocaust. Het kindershirt leek geĆÆnspireerd door de gevangenispakken met Jodenster uit de Tweede Wereldoorlog. Het T-shirt was bovendien te koop via de IsraĆ«lische webwinkel van de modeketen, maar Zara haalde het item snel overal offline.

Vooral op Twitter regende het verbijsterde reacties. De modeketen bood daarop in verschillende talen haar excuses aan. In die mededeling staat dat “het shirt volledig gebaseerd is op het beeld van de klassieke sheriff uit het Wilde Westen. We hebben nooit de intentie gehad om associaties te leggen met de Tweede Wereldoorlog en bieden daarvoor onze excuses aan.”

via Zara blundert met kindershirt met Jodenster.