Voorzitter journalistenbond pareert kritiek van De Wever op “partijdige pers” | Wetstraat | De Morgen

Marc Van de Looverbosch, voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ), reageert heftig op de kritiek van N-VA-voorzitter Bart De Wever. Die klaagde al meermaals dat de media zijn partij afschilderen als “sociaaleconomische sadisten”.

┬ęBELGA

Bij de N-VA leeft heel sterk het gevoel dat ze in de pers oneerlijk behandeld worden. Dat liet De Wever recent al meermaals optekenen, onder meer in een interview met Newsmonkey.

“We moeten de moed hebben om door te zetten. Tegen de oppositie in. Tegen de vakbonden in. En tegen de meeste media in, die ons nu afschilderen als sociaal-economische sadisten, die voor hun plezier de mensen pijn doen”, klonk het onlangs in een speech.

Man en paard

Bijzonder pijnlijk om te horen hoe de voorzitter van de grootste partij van het land de pers beticht van partijdigheid

Marc Van de Looverbosch, voorzitter VVJ

“Bijzonder pijnlijk om te horen hoe de voorzitter van de grootste partij van het land de pers beticht van partijdigheid”, citeert Newsmonkey uit het VVJ-ledenblad.

“Als je zo uithaalt naar de pers, moet je man en paard noemen”, vindt Van de Looverbosch. ‘De pers op die manier aanpakken is niet correct. Het tekent bovendien een gevaarlijke evolutie, die onze rol als kritische waakhond van de democratie in het gedrang brengt.”

via Voorzitter journalistenbond pareert kritiek van De Wever op “partijdige pers” | Wetstraat | De Morgen.