New York Times schrapt honderd banen op redactie

De toonaangevende krant The New York Times wil honderd banen schrappen op de redactie, of 7,5 procent van het totale personeelsbestand. Tegelijk voert de krant de inspanningen op om zich aan te passen aan de digitalisering.

“Het banenverlies is noodzakelijk om onze kosten onder controle te houden en ons toe te laten om te blijven investeren in de digitale toekomst van de New York Times”, zeggen eigenaar Arthur Sulzberger en algemeen directeur Mark Thompson.

Volgens de directie werken er vandaag 1.330 mensen op de redactie, een recordcijfer. Veel personeelsleden zijn vorig jaar in dienst genomen voor de online- en videoproductie. De krant zal nu met een plan komen voor vrijwillig vertrek, maar als dat niet voldoende blijkt, zijn ontslagen niet uitgesloten.

The New York Times heeft het de laatste jaren moeilijk om winstgevend te blijven. De directie zegt het aantal bijlagen en secties te heroverwegen, net als het bedrag dat besteed wordt aan freelancers.

De krant zet de laatste tijd volop in op digitale producten om de achteruitgang van het aantal abonnees op de papieren versie te compenseren. Sommige apps die onlangs werden aangekondigd zijn minder succesvol dan gehoopt, maar de digitale abonnementen blijven wel groeien.

via New York Times schrapt honderd banen op redactie.