Mediahuis knoopt onderhandelingen over overname NRC aan – De Standaard

Mediagroep Mediahuis, eigenaar van De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet Van Antwerpen en Het Belang van Limburg, gaat onderhandelen met de de Nederlandse investeringsmaatschappij Egeria over de overname van NRC Media, uitgever van NRC Handelsblad en nrc.next.

NRC Handelsblad is de op één na grootste kwaliteitskrant van Nederland. De investeringsmaatschappij Egeria kocht NRC Media Holding (NRC Handelsblad, nrc.next) vier jaar geleden nadat De Persgroep de krant te koop had gezet.

Vorig jaar zette Egeria de holding opnieuw in de etalage. Toen klonk het dat de vraagprijs stevig was. Egeria mikte toen op zes tot zeven keer de ebitda (bruto bedrijfskasstroom of winst vóór financiële kosten, belastingen, afschrijvingen en voorzieningen). Dat komt neer op 100 miljoen à 120 miljoen euro.

Mediahuis en Egeria zijn nu overeengekomen om op exclusieve basis gesprekken aan te knopen.

De mogelijke overname van NRC Media sluit goed aan bij de toekomststrategie van Mediahuis. Gert Ysebaert, CEO van Mediahuis: ’Wij geloven in de kracht van kwaliteitsjournalistiek en sterke nieuwsmerken, zowel op papier als digitaal. Wij vinden die visie ook terug bij NRC, dat de voorbije jaren een knap parcours heeft gereden, met een getalenteerde redactie, een efficiënte organisatie en een bezielende hoofdredactie.’

Mediahuis ziet voldoende schaalgrootte als een voorwaarde om een leidende rol te blijven spelen in een mediamarkt die gekenmerkt wordt door digitale innovaties en internationalisering. Gert Ysebaert: ‘De overname van een sterke Nederlandse titel als NRC zou Mediahuis in staat stellen om te groeien, actief te worden op een nieuwe geografische markt , en digitale kennis te delen en verder te ontwikkelen.’

via Mediahuis knoopt onderhandelingen over overname NRC aan – De Standaard.