Hongarije bouwt ook afsluiting aan grens Slovenië | Vluchtelingen | De Morgen

Hongarije is vandaag zonder voorafgaandelijke verwittiging ook aan de grens met Slovenië begonnen met het oprichten van een afsluiting tegen de vluchtelingen.…

Source: Hongarije bouwt ook afsluiting aan grens Slovenië | Vluchtelingen | De Morgen

 

1©REUTERS

Hongarije is vandaag zonder voorafgaandelijke verwittiging ook aan de grens met Slovenië begonnen met het oprichten van een afsluiting tegen de vluchtelingen. Dat meldt het Hongaarse staatspersbureau MTI.

In de omgeving van de grensovergang Tornyiszentmiklos zullen politieagenten en soldaten eerst een voorlopige muur opwerpen, die zal bestaan uit drie boven elkaar liggende rollen van vlijmscherpe NAVO-prikkeldraad. Hoe lang die afsluiting wordt, is nog niet duidelijk. De hele Hongaars-Sloveense grens is 102 kilometer lang.

De bouw van een 41 kilometer versperring aan de Kroatische grens is al dagen aangekondigd. Die grens is in totaal 329 kilometer lang en wordt vooral door de rivieren Drau en Mur gevormd. Ook aan de in totaal 448 kilometer lange Hongaars-Roemeense grens is een 70 kilometer lange afsluiting gepland.

Nadat Hongarije de 175 kilometer lange Servische grens al door een hekwerk hermetisch had afgesloten, komen vele vluchtelingen via de omweg Kroatië naar Hongarije. De Hongaarse regering vreest blijkbaar dat ook Slovenië en Roemenië als omweg voor de vluchtelingen in aanmerking kome