Concentra richt de blik op Nederland

Uitgeverij Concentra heeft de Nederlands-Limburgse kranten Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad overgenomen van het Britse mediabedrijf Mecom Group. De titels worden ondergebracht in het nieuw opgerichte Concentra Media Nederland. De Limburgse Investeringsmaatschappij (LRM) neemt deel aan de overnameoperatie via een minderheidsbelang in Concentra Media Nederland.

Concreet neemt Concentra de Mediagroep Limburg (MGL) over, waarin beide kranten zitten. Met de overname is volgens Concentra-topman Marc Vangeel een bedrag tussen de 40 miljoen en 46 miljoen euro gemoeid, aldus het Nederlandse persagentschap ANP. Beide partijen waren al langer aan het onderhandelen over de overname.

Concentra “verwerft met de overname een zeer sterke positie op de krantenmarkt in Nederlands Limburg”, klinkt het in het persbericht. Beide titels hebben 140.000 abonnees op een inwonertal van 1,1 miljoen, waarvan ze naar eigen zeggen meer dan 80 procent bereiken.

Concentra was tot eind vorig jaar zelf de uitgever van Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Die krantentitels zitten voortaan samen met die van Corelio in Mediahuis, de nieuwe joint venture van Corelio en Concentra. Het bedrijf in Hasselt is ook de uitgeverij achter de gratis krant Metro en regionale zenders als TV Limburg. In Nederland is het bedrijf al eigenaar van de regionale commerciƫle omroep TV Limburg en van A&C Media, een Limburgse uitgever van huis-aan-huisbladen.

via Concentra richt de blik op Nederland.