Britten in verzet tegen schaliegas – Blog op DeWereldMorgen.be

Op maandag laat No Dash for Gash haar tanden zien. Vanuit het kamp zijn de hele week acties voorbereid. En op maandag vinden er op vijftien verschillende plekken verspreid over heel Engeland acties plaats.

Het Noordelijke kantoor van Cuadrilla in Blackpool wordt bezet, van Rathlin Energy wordt een boorlocatie bezet. De activisten willen voorkomen dat de boorinstallatie van het bedrijf van de ene naar de andere locatie getransporteerd kan worden. Er is een sterk vermoeden dat er iets mis is gegaan bij het boren op de oude locatie. De autoriteiten zijn er een onderzoek gestart.

Een researchcentrum in Swansea wordt geblokkeerd omdat het veel onderzoek doet voor de schaliegasindustrie. DEFRA, het overheidsdepartement dat probeerde de onderzoeksresultaten naar het verband tussen huizenprijzen en schaliegas te censureren, wordt door activisten doorzocht. Het kantoor van IGAS, een ander schaliegasbedrijf in Londen, wordt bezet. Het pr-bureau van Cuadrilla in Manchester krijgt bezoek van mensen in chemiepakken.

Het doet allemaal erg denken aan de verhalen uit de jaren negentig, toen de Anti-Roads-movement, een mix van brave buurtbewoners en radicale milieuactivisten, met petities en blokkades een ambitieus plan van een conservatieve regering om tweehonderd nieuwe snelwegen aan te leggen wist tegen te houden. Cameron en Cuadrilla kunnen hun borst nat maken.

via Britten in verzet tegen schaliegas – Blog op DeWereldMorgen.be.