Belgen en Duitsers betrokken bij onderzoek naar schaliegas | L1 | Nieuws en sport uit Limburg

Belgen en Duitsers betrokken bij onderzoek naar schaliegas

Het ministerie van Economische Zaken vraagt inwoners van de grensstreek in Belgiƫ en Duitsland naar hun mening over de winning van schaliegas in Nederland.

De Nederlandse overheid overweegt om schaliegas te winnen, maar wil eerst weten of dat zinvol is en welke risico’s de winning met zich meebrengt. Bij het onderzoek daarnaar moeten de buurlanden worden betrokken, omdat ook de grensstreek gevolgen van de winning kan ondervinden. Ook in Limburg kan schaliegas worden gewonnen. Overigens zijn er nog geen plekken aangewezen waar de winning zou moeten plaatsvinden.

Door de winning van schaliegas kunnen aardbevingen voorkomen en kan het grondwater worden vervuild. In Nederland is veel protest tegen de plannen van de overheid. Ook Duitsland ziet de winning van schaliegas door Nederland niet zitten.

Een eerste beschrijving van de plannen van de overheid ligt de komende maand ter inzage en is ook online te bekijken. Iedereen in Nederland en in het grensgebied kan tot 9 juli reageren op die conceptnotitie.

Lees meer over schaliegas in het schaliegas dossier.

via Belgen en Duitsers betrokken bij onderzoek naar schaliegas | L1 | Nieuws en sport uit Limburg.